Salată cu piept de pui și sos cu mărar

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • jumătate de piept de pui dezosat, tăiat cubulețe
  • o legătură cu mărar tocată mărunt
  • 150 ml de iaurt
  • 2 linguri cu suc de lămâie
  • sare și piper
  • 5-6 roșii cherry tăiate în jumătate sau 3-4 roșii deshidratate
  • 2 mâini cu spanac baby
  • un cățel de usturoi pisat fin sau dat pe răzătoarea mică (opțional).

Omogenizați într-un bol mărarul, iaurtul, usturoiul și sucul de lămâie. Asezonați cu sare și piper și amestecați.

Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți o lingură cu ulei de rapiță presat la rece și pieptul de pui. Dați focul la mediu și rumeniți pieptul de pui pe toate părțile.

Roșiile cherry le puteți lăsa crude sau le puteți sota 2-3 minute.

Puneți într-un bol spanacul, pieptul de pui, roșiile alese și turnați deasupra sosul de mărar. Amestecați și serviți imediat.

*Dacă aveți o tigaie grill din fontă sau posibilitatea de a prepara pieptul de pui la grătar, este și mai bine. În acest caz, tăiați pieptul de pui în cubulețe după ce este gătit.

*Dacă aveți intoleranță la lactoză, dublați cantitatea de mărar și înlocuiți iaurtul cu 2-3 linguri de ulei de măsline presat la rece.

Poftă bună!

sursa

Lasa un comentariu

*

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE