Un nou regulament de parcare în Bucureşti

În Capitală, de la 15 august, se va aplica un nou regulament de parcare a autoturismelor, viceprimarul Stelian Bujduveanu atrăgând atenţia că „domeniul public aparţine tuturor”, de aceea primăria doreşte „să elibereze domeniul public de maşinile parcate neregulamentar”.

Dintotdeauna, spune viceprimarul citat de Agerpres, „parcarea pe trotuare a fost interzisă, ocuparea locului de parcare public s-a făcut contra cost şi foarte rar au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de oprire/staţionare/parcare pe drumurile publice”.

Astfel, cetăţenii care parchează pe trotuare sau pe carosabil, în dreptul indicatoarelor de restricţii, riscă să fie penalizaţi conform Codului rutier. Şoferii care parchează în locuri publice şi nu plătesc riscă suprataxa de 200 de lei.

Până la intrarea în vigoare a noului regulament, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Brigada Poliţiei Rutiere a Capitalei şi Compania Municipală de Parking desfăşoară o amplă acţiune de informare a şoferilor referitor la regulile de parcare în Bucureşti.

În acelaşi timp, Bujduveanu a anunţat că, pentru a încuraja utilizarea corectă a domeniului public de către şoferi, va iniţia, luna aceasta, un proiect de revizuire a tarifelor, care face referire la comasarea zonelor 0 şi 1 şi stabilirea unui tarif unic, în valoare de 5 lei/h, pentru toate parcările publice din zona centrală. Parcările publice din zona centrală ar urma să fie transformate în parcări de reşedinţă pe timpul nopţii, în intervalul orar 19:00-7:00, şi alocarea, pe bază de abonament lunar de noapte, în valoare de 50 de lei pe lună, rezidenţilor din zona centrală.

sursa

Lasa un comentariu

*

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE